Hírek

Mindennapi hírek ... havonta ... évente , vagy soha többet? :-))

 

2013.01.21. - Sanyi_66

Pici szünet UTán egy hír. Szerver új címre és váltózó ipre költözik. ut99.vkk.hu
ha így mentitek el, nem kell frissíteni többet a kedvenceket.

2008.08.24. - Sanyi_66

Bár ez nem teljesen VKK hír, de UT,
és ha már képviseltük magunkat a FUNREAL-on,
(igaz csak a kemény mag) itt a helye Henshaw beszámolójának!

Tengermély tiszteletem a Funreal weblapját olvasó hölgyeknek és uraknak!

Mint azt bizonyára néhányan észrevették, augusztus 23-24 között megrendezésre kerül a 2008. évi Funreal LAN party, az eredeti tervtõl eltérõen nem Budapesten (ennek okait most nem részletezném), hanem Tiszalökön. Ennek okait viszont részletezném: amikor a pesti lant lefújtuk, nem sokkal utána lépett színre Maca, aki elhatározta, hogy ha már kijelöltük ezt az idõpontot, akkor lan lesz, ha törik ha szakad. Ennek értelmében pár nap leforgása alatt volt termünk, méghozzá nagyon jó áron, és összegyûlt kb. 20 ember, aki elígérkezett a partyra. Azon már senki sem lepõdött meg, hogy természetesen nem voltunk 20an, de végül is összesen 16-an tényleg megérkeztünk. Ezzel eddig ez volt a legkisebb Funreal, amin én részt vettem, de így legalább ez lehet az elsõ élménybeszámoló, ahol név szerint fel tudom sorolni a résztvevõket: Tiszavasvári képviseletében jelen volt Fiber, Cruel, Fixy és Acid, a vendéglátó városból Maca, Chris és Sanya, Nyíregyrõl (ofkorz másnaposan :P) megérkezett Sky is, valószínûleg a legmesszebbrõl Voyager érkezett hozzánk (Székesfehérvár), és végül, de nem utolsósorban fõvárosunkat és környékét képviselte a VKK team (azaz Sanyi, DonGatto, valamint Ifjabb és Idõsebb Pali), Tiensin, Wrecker és jómagam. Így állt össze a játékosok listája, de nem feledkezhetünk meg Maca barátnõjérõl, Nóriról, aki ugyan nem játszott, de komoly szerepet vállalt a brigád kávéval való ellátásában, és így az egész lan életben tartásában :). Itt említenék meg egy másik rekordot: Ifjabb Pali, azaz Palkó volt a legfiatalabb résztvevõ eddig a Funrealok történetében a maga 8 életévével, és mindenkit meglepett azzal, hogy hihetetlenül sokat fejlõdött a party folyamán. Ezúton is kitartást neki, éljen a jövõ UTs nemzedéke :)

Szokásunkhoz híven már pénteken megérkeztünk a helyszínre, szemrevételeztük a termet, bár most hálózatot nem kezdtünk el építeni, majd nyugovóra tértünk, illetve Cruel és én aludtunk, a többiek ahogy megláttak 3 gépet összekötve egybõl UTra mozdult a kezük, és hajnalig nyomták a warmupot. Ezután reggel 8 helyett 9re értünk csak vissza a helyszínre, de még így is az elsõk között érkeztünk, egyedül Maca tartotta magát a kezdési idõponthoz (neki könnyû volt, nem érkezett túl messzirõl :)) A hálózatépítés, a hagyományoktól eltérõen, kb fél órát vett igénybe, Fiber nagyon elegánsan, és kétségtelenül hatékonyan oldotta meg a manuális DHCP-t, körbement és mindenkinek rámutatott a gépére, és mondott egy ip címet. Mire mindenki beérkezett, kb délre járt az idõ, akkor kezdtünk neki a játéknak. Mivel komplett klán egy sem volt lent, ezért egybõl mixeket osztottunk, és kialakult három 5 fõs csapat (Pali és Palkó elvileg cserélgettek, gyakorlatilag a fiatalság nem nagyon hagyta szóhoz jutni édesapját :). Az elsõ osztás nem volt az igazi, volt egy lényegesen gyengébb csapat a többiekhez képest, természetesen a mienk, de néhány csere után kialakult egy kiegyenlített mezõny, és onnantól megállás nélkül toltuk a 15 perces mapokat, egészen hajnalig. A kiegyenlítettséget jól jelzi, hogy általábn 1 zacsin dõltek el a meccsek, és tényleg élvezetes meccsek voltak, fordulatokkal, anyázással, ordítással, és mindennel ami miatt szeretjük ezt a játékot. A legemlékezetesebb szerintem mindenkinek egy bizonyos Orbital volt, ami szintén 15 percesnek indult, de 0-0 után sudden death-al folytatódott, és így egész konkrétan 42 perc játék után született meg az elsõ, és egyben utolsó cap. El lehet képzelni, hogy mekkora ordítás kísérte mindezt :)

A party másik meghatározó jellegzetessége a kinti cigiszüneteket kísérte: nem tudom, hogy a Tisza környékén milyen szúnyog-mutációk zajlanak (bár erõs a gyanúm rá, hogy az anyaszúnyog Acidba csíphetett még régen, és így indult be a mutáns egyedek kialakulása), de felfoghatatlan volt, hogy napsütésben, 40 fokban, árnyékban, szakadó esõben, hajnalban, este, reggel, délben, kint, bent, mindenhol és mindenkor ott voltak, és csíptek mint a disznó. Meccsek mentek el azon, hogy a védõk a támadók helyett a szúnyogokat irtották a monitor elõl, és fordítva, de hát ennyi izgalom kellett, hogy ébren maradjunk hajnalig.

A szokásos 5v5 meccsek után némi pihentetõnek szánt 7v7 Face következett, majd egy Lava kezdõdött el, amit már nem játszottunk végig, ezután kezdett el oszlani a társaság, elõször VKK döntött úgy, hogy kihasználja hogy hajnalban nincs forgalom az autópályán és hazarongyolnak 200al, majd lassan álomba szenderült Fixy, Cruel, Maca, késõbb Fiber, Acid és Tien, a legvégén Sky és Voya is, amíg voltunk annyian hogy kijöjjön két csapat addig természetesen játszottunk, a végén még TDMre is visszatértünk 1-2 map erejéig, de aztán az álom gyõzött mindenki felett. Maca reggel 9 fele tért vissza, akkor már demo- illetve movienézéssel múlattuk az idõt, utána következett az összepakolás, rendrakás, Sky hazaszállítása, majd a legvégén mi is hazaindultunk a kicsikocsival. A kicsikocsi jelen esetben Wrecker bõven nagykorú, 24 éves Fiat Unoját jelentette, amire azért esett a választásunk, merthogy keveset fogyaszt. Ez abszolut valós volt, ugyanis összesen kb 10 km-t toltuk, vegyes terepviszonyok között, így akkor az átlagfogyasztása 0 volt, szerencsére minden betolás után be tudtuk indítani. Így némileg vicces utunk volt hazafelé, fõleg szakadó esõben, amikor az elektromos rendszer választás elé állított minket: vagy a lámpa van felkapcsolva, vagy az ablaktörlõ megy. Mindez egy abszolut feltûnõ színû szürke kocsiban nem egy életbiztosítás, de végül is hazaértünk szerencsésen (pedig tudom, hogy mindneki ez ellen szurkolt :)

Végezetül azzal zárnám soraimat, amit az indulás elõtt Macával beszélgettünk: valószínûleg eléggé megkopott már az UT scene, hogy 40-50 fõs lanokat nem fogunk már tudni rendezni. Viszont ilyen, 15-20 fõs partykra szerintem, szerintünk mindig lesz elég jelentkezõ, és ott van ez a remek terem, ami kicsit messze van ugyan, de árban és elrendezésben teljesen megfelelõ (ha vki pesten talál ugyanilyet, ne fogja vissza magát), tehát szerintünk lenne értelme évente 2, maximum 3 ilyen lant rendszeresíteni. A következõ idõpont lehetne vmikor január-február környéke, a vizsgaidõszakok vége után. Véleményeket, esetleg elõzetes jelentkezéseket várunk kommentekbe :)

Köszönöm mindenkinek, aki lehetõvé tette, hogy ismét egy élménydús Funreallal gyarapodjunk, és megerõsítette azt, hogy érdemes ilyen partykat szervezni. Remélem, még látjuk egymást!

egy csopoprtkép és az eredeti komment

 

2008.07.17. - Sanyi_66

7
éves a VKK szerver!!!

 

2008.01.01. - Don_Gatto_

Helló mindenkinek!
Ismét itt, és ez alkalomból is BUÉK. :) Nos, eltelt egy év, ismét játszottunk sokat, bár a sok viszonylagos fogalom.
Mivel idén játszottunk összesen 53(!) meccset, vagyis negyed annyit, mint például a 2004-es évben,
de még 2005-ben is 241 meccset játszott a klán. Ebbõl lehet levonni kövekteztetéseket is, de a tények ismerete nélkül, csak találgatni lehet mi az oka ennek a hanyatlásnak. A legjobb indok, amit fel lehet hozni erre, hogy mindenki dolgozik és elfoglalt, illetve nagyon sokszor közbe szól az internet minõsége is, ami jelentkezik egy-egy meccsen. Így nem nagyon tudunk mit kezdeni az ellenféllel. Idén többször játszottunk olyan ellenfelekkel, akik ténylegesen sokkal magasabb szinten állnak mint mi, de nagyrészt próbáltunk olyan nmy-t találni, akikkel tudnánk egy jót játszani, és ez sikerült is párszor. A vége pedig szoros, vagy szorosabb lett, a tudáshoz viszonyítva, vagy éppenséggel máshoz.
De egy szó mint száz, a lényeg a következõ:
A 2007-es évben játszottunk 53 meccset amin elhoztunk az ellentõl 270 zacsit,
tõlünk pedig elraboltak 801-et (!).
Azt már össze sem számoltam, hogy hányat nyertünk, vagy éppen hányat vesztettünk, de szerintem az elõbbit könnyebb összeadni. Ehhez nem is tudnék mit hozzáfûzni. Hacsak annyit nem, hogy ez van.

A klánon belül kialakult egy mag, aki tudott játszani folyamatosan, ez kitesz hat embert, de olyan alig volt, hogy cserélgetni kellett volna az embereknek a helyeket, mert egy-egy meccsre, öten voltunk. Ez az öt-hat ember egész jól összeszokott védõ, illetve támadó párokat alkotott, így az év végére. Mindenki tudta hol a helye, és mindenki tette a dolgát, a tõle telhetõ maximális tudással, lelkesedéssel. Köszi mindenkinek, nagyon jó érzés a klánhoz tartozni. Továbbá azt is el lehet mondani, hogy a hazai scene, egészen halott, mivel jelenleg van kb. 3-4 aktívan müködõ nw klán, az instásoktól sry, de abban a témában nem vagyok otthon :(
Az ut2k4-eseket, illetve az ut3-osokat nem számoltam most, mivel maradunk szorosan az UT99 mellett,
vagy az egyetlen igazi UT mellett, kinek ahogy tetszik :)

A 2008-as évben ismét várható, hogy mind a hazai, mind a külföldi emberkék egy része elhagyja az UT-t, és áttér az Epic Games legújabb csodájára az ut3-ra .
Én személy szerint kipróbáltam, de azt hiszem hûséges maradok a legelsõ verzióhoz, még akkor is, ha neten egyre játszhatatlanabb lesz.

A további hazai hírekhez csak annyit, hogy úgy néz ki a tavalyi Div2 nyertes csapatunk a Deadly Soldiers visszatér az aktív játékhoz, és továbbra is büntetni fogja a külföldieket (reméljük így lesz) :)
Illetve az idei CB-n a TT két csapata, és az IPT szerepelt több kevesebb sikerrel. További infokat errõl itt: találhattok.

A VKK jövõbeni szereplésérõl annyit, hogy megmaradunk fun klánnak, és nem veszünk részt a CB-s küzdelmekben, mivel nem érünk rá (sajnos) gyakorolni nap, mint nap, hogy fel tudjunk mutatni valamit a nemzetközi mezõnyben, illetve azért is maradunk fun klánnak, mert a meccsek egy része, nem tükrözi már a tudásunkat, és ezért is vonult inaktívságba inkább pár jó emberünk. Ettõl függetlenül azonban, azt hiszem azt azért nyugodtan kijelenthetem a többiek nevében is, hogy fogunk még játszani, bár kérdés meddig bírjuk még idegekkel :)

Mindenkinek frag-ekben gazdag új évet, vagy további sok sikert ahhoz, amit éppen csinál!

 

2007.07.17. - Sanyi_66

6
éves a VKK szerver!!! Más újság nincs is.

 

2007.06.02. - Don_Gatto_

Hello ismét itt! A "mindennapi hírek havonta" feliratot lassan le kéne cserélni, egy olyanra, hogy "mindennapi hírek amikor kedvünk van" ;) Na de fordítsuk kicsit komolyabbra a szót! A klán ismét bõvült egy taggal, akire tényleg ráillik a Vénkecske jelzõ:)
Rendkívüli lelkesedésével, és a klánhoz való hozzáállásával azonnali tagságot nyert CzS, akit ezúton is köszöntenék a klánban. Hello CzS! :)

Az elmúlt idõszakban a klán egyre többet játszik, és bár nem mindig úgy alakulnak az eredmények, mint ahogy mi szeretnénk, de ettõl függetlenül jókat szoktunk UT-zni. Az ellenfelek külföldiek, és ez azt jelenti, hogy a VKK jó idõ UTán, ismét nyitott külföld felé [ éljen!!;) ], és az ellenfelek lassan kezdenek megismerni minket! Vannak olyan klánok akik játszanának velünk mindig, de vannak olyanok is, akik azt mondták, majd legközelebb:)
És ez még mind nem elég, hisz ahogy nyitottunk külföld felé, ezzel szinte egyidõben visszatért hozzánk minden idõk legnagyobb huligánja, aki szintén örömmel fogadta a klán aktívságát, és részt tud venni a meccsek 99%-án. Aki esetleg nem tudná kirõl van szó, annak elárulom, hogy õ egy fanatikus védõ, név szerint: [VKK]Hooligan, aki mellõl zacsit nehéz elvinni, akinek sikerülne, nos, hát annak szimplán mákja van;)

Bár ehhez hozzátenném, hogy a klánnak lehet instázni kéne, ugyanis a tapasztalat az, hogy az insta fun játékok, jobban mennek mint az nw fun-ok:/ Nemrégiben alakult egy újabb insta klán a hazai scene-ben, és velük szoktunk izgalmas, vagy kevésbé izgalmas meccseket vívni, váltakozó eredményekkel. A külföldi ellenfelek elég erõsek, és elég sokszor közbe szól maga az internet is, így rontva a játékélményt!

Talán nem a VKK híreihez tartozik, de mivel a magyar UT scene eléggé haldoklik, ez a hír talán még reményt adhat, nekünk magyar UT-soknak. Pár nappal ezelõtt a legjobb hazai klánnak tartott dS (Deadly Soldiers), megnyerte a Div2 PlayOff CB meccsét, az egyébként rendkívül erõs, és összeszedett ~u (unpredictable) international klán ellen. Ezúton is szeretnék gratulálni a dS-nek, jó érzés tudni, hogy van a magyar scene-ben még ilyen jó csapat! A TT két csapatának sajnos nem volt szerencséje:( Én személy szerint report bot alapján követtem végig a meccset (UTv ip-re nem engedett be UT-m :P ), aki esetleg kíváncsi lenne, és nem tud róla, akkor pár demót meg lehet lesni itt.

Erre a hónapra legyen elég ennyi, nem tömöm tovább a fejeteket ilyesmi dolgokkal, a legközelebbi hírekig, mindenkinek izgalmas játékot, és ne felejtsétek a mottót "UT van, volt, lesz". Kéretik mindenki ehhez tartani magát;)

 

2007.02.18. - Don_Gatto_

Hello mindenkinek! Talán kicsit megkésve, de elkészült a tavalyi évi összesítésünk. Tehát, játszottunk összesen 45 CTF meccset, amibõl is a zászlóarány tekintetében nyertünk 19-szer, kikaptunk 25-ször, illetve játszottunk egy döntetlent is,
elhoztunk az ellentõl 483 zacsit, tõlünk pedig 480-at tudtak elrabolni.
A számok szerint elég szorosak voltak a meccsek. :)

Nos ha már itt vagyok, akkor megragadnám az alkalmat, hogy szóljak pár szót is, és ne csak statisztikát nyomassak a fejetekbe. :) Mint ahogy azt már észrevehettétek, sajnos elég inaktívak vagyunk mostanában, természetesen, mint mindennek ennek, is megvannak a maga okai. Reméljük a jövõben azért tudunk ezen változtatni, ha másképp nem is, de mix-eket folyamatosan próbálunk szervezni, ha már a klán nem tud játszani. Azért ne higgyétek, hogy teljesen inaktívak lettünk, mert azért még szeretünk UT-zni. :)
Talán még játszani sem felejtettünk el, ha pedig valaki ezt nem hiszi, akkor tessék UTána járni!

A létszám is bõvült pár taggal. Elõször is újra az UT-s sorokban tudhatjuk Relic-et, kinek nevét féljétek. :) Biztos vannak olyanok, akiknek ismerõsen cseng ez a név, hisz a régi idõkbõl való. Illetve jómagam is csatlakoztam a klánunkhoz nemrégiben, és próbálom erõsíteni a létszámot, ha már játszani nem tudok. ;)

A Klán nevében is jó játékot mindenkinek, és ne feledjétek: UT, volt, van, lesz!

 

2006.07.17. - Cojot
Hi all! Mivel most írok elõször, bár már több mint 1 éve vagyok a klán tagja, szeretném megragadni az alkalmat és boldog szülinapot kívánni a szerverünknek, ami megélte az 5. évet!
5 éves a VKK szerver!!! Boldog szülinapot! :)
Ami a mai napi híreket illeti, kicsit megfogyatkoztunk, úgyhogy ne haragudjatok ha egy-két meccs le lett fújva létszám hiány miatt. Bár itt a nyár és a "nagy melok nagy nyaralások" ideje. Mindenki pihenjen nagyokat, mert õsszel indulunk újra!
(Bár addig remélem találkozunk pár map alkalmából.)
Jaaaaaaaa és a szülinapi meglepetést majdnem elfelejtettem Itt megnézhetitek!
Megjegyzést ezzel kapcsolatban nem kérnénk, de mindenki vonja le a következtetéseket.

 

2006.05.21. - Selene
A mai meccs UTán elgondolkoztam és azt vettem észre, hogy mostanában nagyon beállt az UT-s társasdalom. Mindenki csak azon a szokásos kb. 10 mapon játszik, mert: "Hát ezt mindenki ismeri" meg " Hát ez Cb map". De UT nem csak ezekbõl a mapokból áll!!! Van azokon kívül még nagyon sok pálya amin élvezetes, szoros meccseket lehet játszani. Bár én a többi VKK-s hoz képest nem rég óta játszom neten, de sok pályát megismertem és vannak amik tényleg nem a legjobbak, de van pár igazán jó is, amit viszont sokan nem ismernek. Úgyhogy mindenki kalandra fel és tessék megismerni minden mapot!
(de legalábbis nem feladni játék közben, ez olyan szánalmas)

 

2006.05.15. - Selene
Kicsit megkésve, de ez is elkészült!:) Megcsináltam házi feladatként a 2005. évi összesítõt.
Eszerint játszottunk 241 CTF meccset. Ebbõl gyõztünk 129-en, kikaptunk 112-n. Elhoztunk az ellentõl 671 zacsit, tõlünk 698-at sikerült elvinni. Remélem az idén többet meg jobban játszunk majd és javítunk a gyõzelem / vereség arányán.

 

2005.12.31. - Sanyi_66
BUÉK
sokkal több nem is jUT eszembe... :-)

 

2005.07.10. - Sanyi_66
Du. 4-kor leállt szerver, naná hogy vasárnap. Beszaladtam egy használt tápegységgel, mert úgy nézett ki, hogy az a baj.
Ezen kicsit meglepõdtem, mert a világhírû ACORP cég terméke volt, és azért kicsit többet vártam,
mint 2 év üzemidõt. :-))))))
Egész hamar megcsináltam, de láttam, hogy még vissza kell jönnöm pár új alaktrésszel. Lejárt az ideje az összes hûtõventilátornak. Kihasználva a jó idõt, kernelt is frissítettem, ezt majd érezni fogjátok az F6-os pingeken is. Remélem a stabilitással sem lesz gond.

 

2005.07.05. - Sanyi_66
Na igen, ez a lap sem frissül valami gyakran.. :-)) és ez, ez UTán sem lesz másként. Pont elég a csatákat frissíteni rendszeresen. Most viszont már annyi minden összejött, hogy nekiálltam. ( pedig, más is írhatna, ha lenne kedve) Elõször azzal kezdeném, hogy pár új taggal bõvült a csapat. A pontos dátumokra már nem emlékszem, talán nem is olyan fontos.. :-) A nevekre viszont igen, Cojot, Relic, és SeLeNe.
Így UTólag is köszöntünk benneteket a klánban! Visszatért egy régebbi, õsrégi, alapító tagunk is Rudy. Szépen megszaporodtunk! Most már szinte mindig megvagyunk 5-en.. :-)
Sajos Dave befejezte aktív UTazását. Remélhetõleg nem végleg, és ha lesz majd ideje, visszatér. Addig is sok sikert neki, ahhoz, amit éppen csinál!

 

2005.01.10. - Sanyi_66
Mostanában kicsit fellendült az UT-s élet. Már 3 meccset is játszottunk az idén… nem is gondoltam volna. :-)
Akkor a hírek. ut2004-es portok megszüntek. VKK már nem igazán játszik csapatban ilyet.
Indítottam viszont egy only deck16 portot a 9090-en. Ennek egyik oka, hogy tegnap a pompin játszottam és elég kellemetlenül érintett minket, már azt a pár embert akik bent voltunk, hogy bejött egy aimbotos is, és tönkretette a játékot.

Ha már így belemerültem, átnéztem az elmúlt 4 hónap logjait is. Nem sok, csak egyetlen embert találtam a logokban, több néven de ugyan arról az ipcímrõl, akinek volt feltelepítve elfbot. Itt megnézhetitek.
További jó és becsületes (rakétafüstös, nem inetegtös lövésközben) játékot kívánok! ;-)

 

2005.01.03. - Sanyi_66
BUÉK mindenkinek! Ahogy az szokás sok helyen, év végén leltárt és statisztikákat készítenek.
(mintha pont ezt írtam volna tavaly is.. hát persze, mert vágólapról másoltam : - ) )
Nos, elkészül a mi statisztikánk is Hooligan jóvoltából. A 2004-es év mérlege a következõ (csak ctf) :
214 pálya, ebbõl 149 nyert, 65 vesztett . 765 zászlót hoztunk el és 396-ot vittek el tõlünk.
Azt hiszem ez egy fun klánnak tökéletesen jó eredmény. :-)
Na igen, az eredmény tényleg nem rossz, de valahogy a játék a harmadára csökkent.
Ez már egy kicsit lehangoló lehetne, de hátha mégis majd jönnek új játékosok és újra lesz kivel játszani.

 

2004.09.20 - Sanyi_66
Tegnap egy szuper lanpartin volt a VKK egy része. Neveket nem sorolom, a csatáknál a shotokon megnézhetitek. Kicsit messze van Tiszavasvári hát még Tiszalök, de azért odaértünk idõre. ( Még úgy is, hogy elnéztem az aUTópályán egy kijáratot vagy inkább kettõt, és csináltam plusz 60 kilométert. :- ) )
A helyszín jó volt. Voltak asztalok, székek, kivetítõ, hoszteszek és megfelelõ áramerõség az viszont nem volt. Vidéken rendes a szomszédság, kisegítette a rendezõket plusz kb. 16 amperrel. Na végre elkezdtünk játszani.
Ezt a részt nem is mesélem el, de tök jól nyomtuk. Már hajnalodott mire lejátszottuk összes meccsünket.
Harmadikak lettünk. Kaptunk egy nagyon szép kupát és okleveleket.
Néhányan nem vártuk meg a díjkiosztót és hazaindultunk. Itt köszönném meg dave-nek hogy hazafelé menet, többször felébresztett, mikor már elaludtam. Igy sikerült egyben hazaérni. Köszönet a rendezõknek is, és az összes csapatnak akik játszottak.

 

2004.07.17 - Sanyi_66
Ma 3 éves a VKK szerver. Be is írattam az óvodába. Vajon meg fogja élni az iskolás kort?
Ezen gondolkoztam, de remélem igen. :-) Elmúlt évben semmi változás nem volt, úgy látszik nem fejlõdött akkorát a teknika, hogy érdemes lett volna bármit is lecserélni, plusz a célnak tökéletesen megfelel.
Majdnem hibátlanul üzemelt az elmúlt évben. Egy vincsi romlott csak el és emiatt volt kb. 8 óra állás.

 

2004.06.28 - Sanyi_66
Nagyon rég óta tervezgettem egy lant, ami már egyszer volt nálam.
Most végre sikerült úgy megszervezni, hogy szinte mindenki el tudott jönni.
Részemrõl nagyon jól éreztem magam, (remélem ti is) jó volt a szakács, jó volt a játék, és sir öccse is hozzájárult pár feledhetetlen emlékhez. Most csak egyet emelnék ki, mikor durva harc közepette, megállt a játék,
(aUTopause) mert Lali kilépett skint cserélni. :-)
Remélem jövõre is legalább egy ilyen, vagy hasonló eseményre összejövünk. Képeket nem teszek ki, csak EZT az egy csoportképet.

 

2004.03.25. - Guruj
Megjelent végre a várva várt UT2k4. A demo-ig nem igazán sejtettük mit is készítenek az epic-es fiuk és lányok. Képek alapján néhányan nem sok jóra számítottunk, de a demo kijöttével gyorsan megváltozott a véleményünk. Jött a fergeteges onslaught mód és napokig a monitorok elé szegezett minket. Az UT2k3 portoktól elbúcsúztunk, leváltotta az UT2k4. Jelenleg 1 porttal üzemel, ami szavazás útján arra a modra állítható, amire szeretné a szerveren játszó társaság [Vagy az Adminok :-D ]. ( 212.52.166.3:7100 ) Sok kellemes frag-ekben gazdag játékot kíván a VKK Team.

Április 10.-én Kerül megrendezésre Tiszavasváriban Magyarország talán legnagyobb UT-s Lanparty-ja a UT FUNREAL LAN PARTY. Bõvebb info a linken.

2004.01.04. - Sanyi_66
Elõször is BUÉK mindenkinek! Ahogy az szokás sok helyen, év végén leltárt és statisztikákat készítenek.
Nos, elkészül a mi statisztikánk is digi jóvoltából. A 2003-as év mérlege a következõ (csak ctf) :
659 pálya, ebbõl 358 nyert, 287 vesztett és 14 döntetlen. 1669 zászlót hoztunk el és 1278-at vittek el tõlünk.
Azt hiszem ez egy fun klánnak tökéletesen jó eredmény. :-)

A hír másik része, elkezdtük az LC Klánnal végigjátszani a szerveren lévõ CFT pályákat ABC sorrendben.
Elsõ 4 pálya lejátszva. Remélem, nem marad el a lelkesedés, és be tudjuk fejezni.
Ez arra is jó alkalom, hogy a játszhatalan és bugos pályákat kiszûrjük, amik feleslegesen foglalják a helyet.

 

2003.12.25. - Sanyi_66
Lustaság fél egészség! Vagy csak egyszerûen semmi nem történt, amit érdemes lett volna kihírezni.
Lassan át is írhatnánk a ' mindennapi híreket havonta ' részt. ;-)
Akkor a lényeg… VKK:Chubba igen szép eredményt ért el, mind pontszámok, mint a játékidõ résznél a DutchNet-en.
Aki nem ismerné, ez egy relic-es CTF szerver, ami már elég régóta mûködik. 80.84.230.170:1111
Néha kicsit lagos, néha játszhatatlan, de azért szeretjük, mert szinte mindig tele van. :-)

Na ez most egy kellemetlen hír…. (annak akit érint) A VKK szerver portjaira pár hete felkerült egy mUTátor, ami megmUTatja, hogy milyen módosítókat fUTtatnak a játékosok. Minden módosítást logol a szerverlogba. Most volt idõm erre is, hogy végignézzem logokat. Nem csalódtam, a játékosok 99%-a becsületesen játszik és telepítve sincs a gépére semmilyen csalás. Így tovább!
Találtam viszont pár módosítót, ami skint cserélget és rakétafüstöt vesz ki. Na ez nem szép dolog, de nem minõsíthetõ csalásnak.
Ami viszont egyértelmû csalás, az a radar és a különféle bot-ok. Sajnos ilyen is van. Mielõtt megnéznéd a logot, ne felejtsd el, hogy akinél ilyet találtam, az nem biztos, hogy használta is! Ami biztos, hogy fel van, vagy volt telepítve az UT-jára.
Log letöltése

A végére egy jó hír! Lassan elkészül a THE VKK video. Fido jóvoltából egy rövidke elõzetest láthattok belõle.
Elvégre minden fantasztikus alkotáshoz egy bemUTató reklám film is jár :-)
Letöltés innen.

 

2003.09.25. - Sanyi_66
Mostanában a sok munka miatt kicsit elmaradt a hírezés. A meccsekrõl így UTólag nehéz lenne írni, ezért nem is fogok. :-)
Az csatákat természetesen rendszeresen frissítettem. Viszont egy érdekesség azért akadt, mégpedig az, hogy a szerver új csúcsot döntött meg. Egyszerre 38 játékost szolgált ki és a terhelés kb. 50% körül mozgott, ahogy ez a képeken is látszik.

 

2003.09.05. - Fido{r}
És akkor most egy jó hír:) Ismételten mögöttünk van egy igen jóra sikeredett CB mérkõzés. Ellenfelünk az olasz BMF klán volt. Az elsõ pályát(Citadel) a saját szerverünkön játszottuk,4 a 4 ellen, mert az ellenfél egyik tagjának valami ADSL probléma miatt nem tudott megjelenni. Eredmény a csaták menü alatt. Második pálya a Maul volt. Ezt már az õ szerverükön játszottuk, hozzá kell tennem, hogy elég korrekt szerver volt, és az NMY is elég jól tolta, egyszóval nem volt könnyû dolgunk:)) Ki is kaptunk ezen a pályán, eredmény szintén a csaták menü alatt. Szerencsénkre az elsõ pályán elért eredmény által összesítésbe jobbak voltunk így ismét feljebb kerültünk a ranglétrán!!! Köszönet mindenkinek a lelkes és jó játékért!!!!

 

2003.09.02. - Fido{r}
Egy nagyobb lélegzetvételû hír, mivel lezajlott a napokban egy esemény, aminek többen is aktív résztvevõi voltunk, nevezetesen a WCG2003-magyarországi kvalifikációs versenye.
Lássuk mik is történtek:))
Kezdeném azzal az örvendetes hírrel, hogy csapatunk ismételten új taggal bõvült, névszerint: VKK:^Aida^. Igaz vén kecskének még nem vénkecske:), de bele illik a mentalitása a csapatba, úgyhogy sok szeretettel üdvözlünk köreinkben!!!
Akkor a versenyrõl:))
Szokásos mizéria, UTazás, pakolás, idegeskedés, miegymás... Elsõ este jóformán el is telt:)))
Második nap már eseménytelibb volt. Délelõtt elkezdõdtek az ut2003-as egyéni verseny(f2f),csoportmérkõzései. A VKK csapat tagjai, akik képviseltették magukat igen jól szerepeltek. Simán megtaláltuk a fegyvereket a pályán:))). Itt ismételten megemlíteném Aida-t aki egyetlen volt közöttünk aki a csoportmérkõzésen meccset nyert!!!!!!! Gratulálunk!
Szóval a nap hátralévõ részében nagyobb hangsúlyt tudtunk fektetni a fungame-re. Leginkább egymás közötti f2f game-el mulattuk az idõt, jó pár tdm meccsel, és nem UTolsó sorban instagib ctf az SF nevû klánnal. Köszönjük a rengeteg meccset SF!
Külön köszönetet illeti két tagunkat, Sanyi_66-t és ity-et, akik végig azon voltak, hogy a mérkõzések rendben, és zökkenõmentesen lefussanak!!!
Harmad nap szintén némi fungame-el telt, és természetesen a döntõkkel, amin aktívan részt vett a VKK. Ki széken ülve, ki állva végignézte a kivetítõn:))
Ekkora már az esõ is elkezdett esni, úgyhogy a pakolás is elég királyra sikeredett. Megérdemelt volna külön díjazást szerintem a, ki tud a leggyorsabban az aUTóba pakolni versenyszám:)
EzUTán aUTókázás mindenfele, és alvás:)))
Köszönet mindenkinek, aki részt vett a versenyen! És köszönet a szervezõségnek is ezúton!(vajon olvassák???) :))
Röviden ennyi volt a WCG2003.Természetesen ennél sokkal de sokkal többrõl van szó, de leírni lehetetlen. A hiányzó adatokat a rengeteg videó és képanyag pótolhatja, amit megtaláltok a következõ helyeken: http://xf.uw.hu/index.html , az index képei, és a fix-tv képei.

 

2003.08.27. - Fido{r}
Rögtön egy rossz hírrel kezdeném, Aug. 24-én az AD ellen játszottuk a következõ CB meccsünket, aminek az eredménye kissé gyenge lett. Eredményeket és a képeket a csaták rovat alatt. Sok kommentet nem fûznék hozzá, csupán annyit, hogy az õ szerverükön játszottuk le az elsõ map-ot, mondanom sem kell igen rossz pingekkel, ahogy az a shotokon is látszik. Az ellenfél képtelen volt várni a nagy nehezen szerzett K-play szerverre. A második map-ot inkább feladtuk. Becsületünkre legyen mondva, tisztességgel végig szenvedtük a 20 percet... Ezúton is köszönjük azért a segítséget Xdk.Varagh!!. Egyéb esemény nem történt:))))

 

2003.08.12. - Sanyi_66
Még egy jó hír! Tegnap lejátszottunk 4. Mérkõzésünk a CB-n. (a 3. meccsrõl nincs mit írni, valahogy elfelejtettünk megjelenni és default win-el ellenfél nyert.) Kihívónk a l33t klán volt. Mindkét pályát saját szerveren játszottuk, de ellenfél pingjei is elég jó volt.
Elsõ pálya a Citadel volt. Igen erõs ellenfélt fogtunk ki. Az elsõ 6 percben nem történt semmi, aztán elvittek egy zászlót. Szerencsére nem adtuk fel, talán éreztük, hogy meglesz. Az egyenlítésre a 14. percig kellett várni, rá 3 percre meglett a 2. zászló is. A második pálya a Maul volt. 17 perc kemény harc UTán meglett az elsõ zászló, itt már ellenfél kicsit szétesett és a vége elõtt 1perccel újra hoztunk egyet.
Azt hiszem ez az eredmény fõleg annak köszönhetõ, hogy TS adatforgalma valamivel nagyobb lehetett, mint az UT forgalma.
Ritka jó csapatmunka volt, sok információ, ahogy kell. Ellenfelet leszámítva, szerintem mindenkinek emlékezetes meccs lesz. :-)
Ezzel az eredménnyel a CB 34. helyére kerültünk.

 

2003.07.25. - Sanyi_66
Tegnap lejátszottuk 2. meccsünket a CB-n UT2003 iCTF-ben. Kihívónk a GNAC volt.
Elsõ pályán Fido nem tudott belépni ellenfél szerverére (az epic hibájából :-)), így 4-en játszottunk.
Éreztük is a hiányát, de végül 4 - 3-ra hoztuk a Citadel-t.
GNAC nagyon korrekt volt, sokat várt ránk.
Második map a December volt, ellenfél állítólag nem is látta még. Ez meg is látszik az eredményen,
és persze a védelemnek köszönhetõen 1 zászlót sem vittek. ( 4 - 0 )
Ezzel az eredménnyel, feljöttünk a 47. Helyre.

 

2003.07.01. - Sanyi_66
Mai nap, kis átrendezés történt a tagok oldalon. Elbúcsúzunk 4 inaktív tagunktól, akik már sok ideje nem játszanak velünk,
illetve TomiBone jelezte, hogy ismét aktívan fogja segíteni a csapatot.
Köszönjük nektek a játékot, és sok szerencsét a következõ kedvenc játékhoz, vagy éppen ahhoz, amit most csináltok.
GL Nvoice , Migu , Krox , Bifi !

 

2003.06.30. - Sanyi_66
Egy szomorú hír jUTott csak erre a hónapra, mégpedig az, hogy ity befejezte aktív UT-s pályafutását.
Az ok elég egyszerû, belefáradt, hogy a szórakoztató játék helyett sokszor csak vita és veszekedés van.
Sokunknak ugyanez a véleménye, szóval megértjük döntését, de ugyanakkor sajnáljuk is, hogy az UT megjelenése óta aktív játékostól kell megválnia a magyar UT-s közösségnek. Ity elévülhetetlen érdemeire tekintettel, örökös passziv tagságban marad.

 

2003.05.27. - ity
Ahogy elindultunk CB-n UT 2003-al máris egy kedves fair csapatot fogtunk ki magunknak, akik elsõ pályát jöttek lejátszani hozzánk (4:0-ra kikaptak) majd leléptek, hogy nekik ez játszhatatlan volt (persze elötte letesztelték a szervert és azt mondták mehet rajta a meccs mert jó lesz). No comment.
Ezután mi mentünk ki a lagba, annyi különbséggel, hogy mi szó nélkül lejátszottuk a pályát és ki is kaptunk. Sajnos õk nem fogadták el az eredményt, hogy nálunk kikaptak, így 2:0-ás eredményt jegyeztek be a CB-n, mivel nem maradtunk ott lejátszani még 1 pályát amit már nálunk lejátszottunk és megnyertünk.

 

2003.05.04. - ity
Egyszerre két jó hírrel is szolgálhatunk, bár lehet lesznek akiknek nem is annyira jó ;)
A két jó hír, két régi harcos visszatérése a csatasorainkba.
Az egyikük a király csak így egyszerûen, rangját tekintve vezérezredes, persze ezt csak azok a régi motorosok értik most akik akkoriban már nyomták az UT-t mikor õ abbahagyta "picit", hogy most újult erõvel visszatérhessen így közel 2 év kihagyás után :)
És akinek a nevét félve tisztelnetek kell az nem más mint Digi
Másik elit harcosunk nem hagyott ki ennyi idõt, és talán a nick-je is ismerõsebben hangzik, így nincs is más mondanivalónk csak, hogy Xretsim is újra köztünk van mint aktív tag. Reméljük mindenki tudja ez mit jelent ;)
HECCSÁT :P

 

2003.04.20. - ity
Érkezési sorrendet tekintve az utóbbi idõkben 3 új taggal bõvültünk.
Bifi és Nvoice a próbaidejüket letöltve végleges tagjaink lettek. Õk fõleg UT 2003-as csapatunkat erõsítik majd, bár talán néha besegítenek UT-ban is ha úgy hozza a szükség :)
Dex pedig aktivitását és lelkesedését tekintve "rögtön" elnyerte a teljesjogú tagságot. Úgy néz ki õ mindkét (UT és UT 2003) csapatunkkal fog játszani.

 

2003.04.09. - **Fido**
Tegnapi mérkõzésünk a HUN vegyes csapatával elég jól sikerült. Örömmel tapasztaltuk, hogy nagyot fejlõdtek az elmúlt idõszakban. Persze nem a játéktudásukra gondoltam, hanem a magatartásra játék közben. Egyetlen egy beszólás volt a 4 map alatt (flack^^) és nagyon sportszerûen játszottak végig. Nem volt respawn kemp, stb. Sõt, felhívták a figyelmünk Sanyi_66 sportszerûtlen játékára, amiért is a klán megrovásban részesítette õt, és 20 fekvõtámaszt is le kellett nyomni neki, amit netmeetingen le is ellenõriztünk és videon rögzítettünk. Aki nem hiszi letöltheti INNEN!
Így tovább HUN. Eredmények a szokott helyen.

 

2003.04.03 - Sanyi_66
Remélem tudjátok, hogy az elõzõ hír csak tréfa volt! :-) Ha valaki komolyan vette, tényleg nem ismer minket.
Ismét frissült a hp csaták része ity jóvoltából. A korábbi mérkõzéseinkhez a shotok is kikerültek, illetve ezen túl minden mérkõzésröl lesz shot is. Sajnos nincsen meg minden korábbi shot, de ha valakinek meg lenne, ne habozzon elküldeni. (vesztett csaták shotjait is kitesszük jeligére a vsanyi@freemail.hu -ra)

 

2003.04.01. - VKK
Fájó szívvel jelentjük be, hogy bõ 3 év aktív UT-s pályafutásunkat ezennel befejeztük.
Tesszük ezt több okból is melybõl csak néhányat említenénk most itt meg.

- kihalt a Magyar UT scene, a klánok sorra áttérnek vagy más játékokra vagy egyszerûen megszûnnek létezni a múlt homályában
- mi VKK-sok, mindig is álnéven játszottuk a Q3-at, csak hogy ne szóljanak meg érte az UT-sok, most végre nyíltan felvállalhatjuk, hogy Q3 klán leszünk ezután, bármennyire is furcsán hangzik ez tõlünk

A fent említett okok miatt természetesen megszûnnek a szerverünk UT portjai is, így megkérünk minden kedves IRC-n meglátogató volt UT-s társunkat, hogy lehetõleg ne zaklassanak feleslegesen ezügyben.
Reméljük azért ezután is látogatjátok majd rendszeresen a naponta frissülõ híreinket.

 

2003.02.06. - ity
Itt van újra a "szokásos" napi hírezés ami vmilyen oknál fogva csak hetente jelenik meg. Ez vmi bug lehet, majd UTána nézünk :)
Újabb apró dizájnolás történt a HP-n aXe jóvoltából. Feltehetõen lesznek még változások ezen a téren.
Azt hiszem mindenféleképpen megérdemel itt a hírek oldalon is pár sort Xretsim on-line játéktól való visszavonulása, hiszen mégiscsak kishazánk legjobb F2F-esével lettünk szegényebbek. Búcsúzásának sorait a Fórumunkban olvashatjátok. Egy kiragadott mondatrészlet: "...köszönök mindent a jelenlegi és valaha volt legjobb klánomnak, a VKK-nak...." <--- Ezt csak azért, hogy hízzon a májunk :))) Sok sikert kíván a VKK Xret, az életben is érd el a kitûzött céljaidat, mint ahogyan azt az UT-ban is sikeresen megtetted.
Sajnos LNC csapatunk nem jutott tovább az Mportal iCTF ligában, viszont a ][VKK csapatunknak további lehetõségre nyílt alkalma, hogy a következõ fordulóban is játszhasson.
Jah és nem utolsó sorban természetesen a csaták menu is rendszeres frissítés áldozata.

 

2003.01.24. - ity
Kis kozmetikázás történt a csaták menüben.
Ezenkívül a birtokomba került, eddig bejegyzetlen meccsek pótlása is megtörtént.
Remélhetõleg most már az idei összes meccsünk fel van tüntetve.
Az elkövetkezendõkben megpróbáljuk picit gyorsabban frissíteni az eredmények bejegyzését.
Ha bárki hiányosságot vél felfedezni ezen a téren, az kérem értesítsen és pótolni fogom.

 

2003.01.24. - ity
Gondoltam hírezek egyet gyorsan, nehogy szó érje a ház elejét, hogy semmit nem csinálok :P
A tagok oldalt frissítettem az éppen aktuális állás szerint. Pótoltam a kimaradt személyeket és név szerint rendeztem a sorokat.
A csaták menüt frissítettem az utolsó pár nap meccseivel, és egy meccsenkénti pálya és zászlóarány összesítéssel egészítettem ki (visszamenõleg is).
A linkek menübe is betettem pár új UT 2003-as klánt, így talán könyebb lesz megtalálni õket másoknak is, akik esetleg csak szervereken találkoztak velük eddig.
Végül remélem Fido se harapja le a fejemet, hogy némi design módosítást eszközöltem itt a hírek oldalon is :)

 

2003.01.23. - **Fido**
Nagy léptekben haladok:))
Most már bevallom, az összes eddigi hír egy azon napon készült, azaz ma :) ,
de azért az infok hitelesek!
Az elmúlt napokban is volt részünk lövöldözésben bőségesen. Ezeknek az eredményei is nemsokára olvasható lesz a csaták menüpont alatt.
Nem részletezném nagyon a mérkőzéseket, volt részünk vereségben-győzelemben egyaránt. Köszönjük a meccseket!!!!

 

2003.01.15. - **Fido**
Az elmúlt napokban nem igazán tudtam írni, most bepótolom.
A napokban összecsaptunk az SF UT2003-as csapattal. Eredmények a már megszokott menüpont alatt. Gratulálok az SF-nek, igazán jól játszanak, látszik rajtuk a csapatmunka, igaz Ők külföldön is rendszeresen csatáznak. Köszi a játékot SF!! Talán nekünk irányadó csapat lehet, magyarul cél az SF elfenekelése:))).
Tegnap ismételten csatába mentünk a HUN-ok ellen. Eredmények kint vannak, magáért beszél. Az összeállítására a HUN-nak már nem emlékszem, gondolom nem a legerősebb csapatuk volt, de mindenesetre így is nagy fegyverténynek számit az ellenük való győzelem. Köszönjük a gamat HUN!!
Rögtön a HUN-ok után az FTC-vel is megmérkőztünk. NEM! Nem focizni voltunk, hanem szintén UT. Itt az eredmények már nem lettek ilyen szépek, de hát előtte való meccsen jól kifáradtunk. Jó kifogás, sose árt:)). Az FTC-nek is köszönet a játékért!

 

2003.01.11. - **Fido**
Tegnap a 4d csapattal mérkőztünk meg, de ezt már az új UT val tettük.Eredmények a csaták menüpont alatt. Rövid játék volt, összesen 2 pálya ( későbbiekben: MAP). Itt már kicsit jobban szerepeltünk, de mint az eredményből látható, van még mit javítanunk :).

 

2003.01.10. - **Fido**
Úgy tűnik nem sikerült a napi rendszerességű hírezés:)))
Lehet hogy nincs is annyi hír:)
Tegnap a HUN-okkal csaptunk össze este. Az eredményekről a csaták menüpont alatt találhattok információt.
A gama jó volt, de sajnos nem kedvezett az időjárás nekünk:)). Köszönjük a játékot HUN!
Természetesen ezelőtt is voltak csaták, de mint egyetlen hírező lusta voltam megírni:)
Ezúton köszönjük az összes csapatnak, akikkel játszottunk, a jétékot!!!
Szándékosan nem sorolom fel a csapatokat mert félő hogy valaki kimarad.

 

2003.01.01. - **Fido**
Sziasztok!
A fenti dátum kamu, de nem tudom pontosan mikor készült el az új design...
Ide jönnek a mindennapi hírek, aktualitások. Reméljük sokan olvassátok majd.....